Petra, Samu ja Sulo elävät unelmiensa reissuelämää.

Petra, Samu ja Sulo kiertävät pakullaan Eurooppaa ensi kesään asti. Etätyöt sujuvat mutkattomasti tien päällä ja samalla koko perhe näkee upeita paikkoja.

– Suunnittelimme alustavan reitin ennen matkaa ja sitä menemme fiiliksen mukaan. Harvoin tiedämme, mistä löydämme itsemme viikon päästä, Petra toteaa.

Silloin kun läheiset ja kaverit vierailevat perheen luona, täytyy sijaintia suunnitella vähän tarkemmin. Perheen ajatuksena on nyt talvehtia Espanjassa ja Portugalissa.

Petra ja Samu alkoivat haaveilla reissaamisesta jo melkein kolme vuotta sitten. Sopivan auton etsiminen aloitettiin tammikuussa 2022, ja kaupat tehtiin maaliskuussa. Siitä alkoi pohjan suunnittelu.

 – Suurin osa ajasta meni auton rakennukseen, muutoin sitten asioiden selvittämiseen kuten vakuutuksiin ja siihen, missä tulee olemaan kotiosoitteemme. Teimme tietysti myös jonkin verran reittisuunnittelua.

Myös muutto vaati paljon ja Petra alkoikin myydä ensimmäisiä tavaroita pois jo alkuvuodesta. Tavaroille, mistä perhe ei halunnut luopua, piti keksiä säilytyspaikka. Koska reissuun lähdettiin alle kaksivuotiaan lapsen kanssa, piti ennen matkaa hoitaa neuvolakäynnit ja rokotukset, sekä tarkistaa onko reissun aikana käyntejä.

Pakusta rakennettiin koti keväällä 2022.

Petran mielestä parasta pakuelämässä on vapauden tunne.

– On ihanaa, kun on oma koti mukana ja saa matkustaa maailmaa. Meidän takapiha on aika iso!

Perhe rakastaa ulkoilua ja viettää todella paljon aikaa luonnossa. Pienillä vaelluksillaan he ovat nähneet upeita paikkoja.

– Minun ja Sulon aamuretkistä on tullut ihan lempparijuttu.

Tieliikennelait haltuun

Samu työskentelee ohjelmistokehittäjänä, ja etätyöskentely tien päältä on sujunut mutkattomasti.

– Samu jää yleensä pakuun tekemään töitä, kun minä ja Sulo lähdemme pihalle. Internet-yhteys on toiminut moitteettomasti Samun katolle asentaman antennin johdosta. Joustavat työajat helpottavat matkustamista.

Perhe viettää ensi kesän Suomessa ja lähtee sen jälkeen uudelleen reissuun.

– Luulen, että meidän vauhti hiljenee vasta sitten, kun Sulo menee kouluun, Petra sanoo.

Liikkuvasta elämäntyylistä haaveilevia Petra suosittelee mahdollisuuksien mukaan kokeilemaan matkailuautossa asumista ennen sellaiseen muuttoa. Silloin saa alustavan käsityksen siitä, millaista elämä tien päällä on, ja mitä pitää ottaa huomioon.

– Matkavakuutukset ehdottomasti kuntoon ennen matkaa. Tekevälle sattuu! Kannattaa tutustua jokaisen maan tieliikennelakeihin. Monissa Euroopan maissa on esimerkiksi ”ympäristöalueita”, mihin kaikilla autoilla ei saa ajaa.

Esimerkiksi Kroatiassa puskaparkkeeraus eli leirintäalueen ulkopuolella yöpyminen ei ole sallittua. Petra suosittelee myös pakkaamaan harkitusti.

– Miettikää enemmän kuin kaksi kertaa, tarvitseeko tavaraa todella vai voisiko ilmankin pärjätä.

Facebookin Vanlife Suomi -ryhmässä voi kysyä neuvoja ja apua kokeneilta reissaajilta. Myös Petralle ja Samulle saa aina laittaa viestiä Instagramissa – he vastaavat mielellään kysymyksiin.

– Uskokaa unelmiinne ja toteuttakaa niitä! In the end we only regret the chances we didn´t take – tämä on lempimottoni, Petra kiteyttää.

Petra, Samu ja Sulo nauttivat yhteisistä vaellusretkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *