Maailmalla Sini on pelannut Nova Southeastern University, University of Massachusetts, Ferencvarosi tornaclub, CD Santa Teresa sekä Real Betis Balompie -joukkueissa.

Sini Laaksonen muutti ulkomaille ensimmäisen kerran heti lukio-opintojansa jälkeen. Hän on pelannut jalkapalloa huippujoukkueissa Yhdysvalloissa, Unkarissa ja Espanjassa, mutta lahjakkaan futarin suurin unelma maajoukkuepaidasta on vielä saanut odottaa täyttymistään.

Tämä suomalaislupaus huomattiin jo nuorena, ja ensimmäisen kerran hänet houkuteltiin maailmalle vuonna 2016. Tällöin Sini suuntasi Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja pelaamaan. Kokemusta kertyi sekä Floridassa että Massachusettsissa. Kevääksi 2020 Sini siirtyi takaisin Eurooppaan, pelasi ensin Unkarin Budapestissä, sitten yhden kauden Espanjan Santa Teresa Badajozissa ja viimeisimpänä yhden kauden Sevillassa.

– Parhaiten olen viihtynyt Budapestissa ja Sevillassa, koska ne olivat suuria kaupunkeja, joissa oli paljon tunnelmaa, kulttuuria ja erityisesti Sevillassa myös aurinkoa. Ihmiset olivat ystävällisiä ja ruoka oli halpaa kummassakin kaupungissa, Sini hehkuttaa.

Vielä haastatteluhetkellä heinäkuun alussa Sini ei paljastanut jatkosuunnitelmiaan, mutta vain muutamaa viikkoa myöhemmin hän kertoi omalla Instagram-tilillään siirtyvänsä ensi kaudeksi Portugaliin Vilaverdensen joukkueeseen.

Asuinmaa saattaa vaihtua joka vuosi

26-vuotias Sini on tottunut siihen, että elämä on täynnä muutoksia eikä aina voi tietää, mistä hän löytää itsensä seuraavalla kaudella. Hän myöntää, että epätietous seuraavan kauden asuinpaikasta ja joukkueesta on toisinaan uuvuttavaa.

– On välillä todella haastavaa sopeutua uuteen joukkueeseen ja erilaisten persoonien joukkoon nopeasti, koska monilla joukkueilla on jo oma sisäpiirinsä. Lisäksi on vaikeaa siirrellä omaisuuttaan jatkuvasti paikasta toiseen ja kallista muuttaa tavaroitaan uuteen osoitteiseen – etenkin toiseen valtioon.

Uusiin kulttuureihin ja maihin tutustuminen sujuu Siniltä jo lähes rutiinilla, vaikka jatkuvan muutoksen alla eläminen on joskus uuvuttavaakin. 

Sinin urassa on maallikon silmin katsottuna suuren maailman meininkiä: hänen managerinsa neuvottelee potentiaalisten joukkueiden kanssa Sinin tulevaisuudesta.

– Joskus joukkueet saattavat olla myös suoraan minuun yhteydessä sosiaalisessa mediassa.

Vielä Sinin puhelimen näytölle ei ole ilmestynyt viestiä joukkueelta, jonka yhteydenottoa Sini eniten odottaa.

– Haluaisin nähdä itseni pukevan Suomi-paidan päälle ja pelaavan korkeimmalla mahdollisella tasolla ammatikseni, Sini paljastaa ja vinkkaa samalla Helmareille, että yhteyden häneen saa helposti vaikka Instagramissa.

Suomi kulkee Sinin mukana maailmalla

Ulkomailla asuminen on syventänyt Sinin rakkautta omaan isäinmaahansa.

– Arvostukseni Suomea kohtaan on ainoastaan kasvanut ulkomailla asuessani. Suomi on kaikin puolin edistyksellinen valtio, ja olen erittäin ylpeä suomalaisuudestani.

Kauden 2020–2021 Sini asui ja pelasi Sevillassa, josta tuli samalla yksi Sinin suosikkiasuinkaupungeista.

Sini on kohdannut paljon uteliaita kysymyksiä kotimaastaan kaikissa asuinmaissaan.

– Uudet kansainväliset kaverini kyselevät aina tukuttain kysymyksiä Suomesta sekä pohtivat, onko Suomessa ympäri vuoden lunta ja kylmä. Heitä kiinnostaa myös suomalainen ruokakulttuuri ja ravintolat. Suomessa vierailleet ystäväni ovat rakastuneet maahamme!

Kesäisin Sini palaa Suomeen, ja tänä kesänäkin hän vietti monta viikkoa lapsuudenmaisemissaan Maskussa Turun kupeessa.

– Nautin Suomen kesästä. Silloin keskityn treenaamaan kovaa sekä viettämään aikaa läheisteni kanssa. Tänä kesänä tein muutaman viikonlopun hommia säästääkseni rahaa. On myös mahtavaa päästä puhumaan omaa äidinkieltään, sillä ulkomailla asuminen vaikeuttaa pikkuhiljaa suomen puhumista.

Nyt Sini on jo suunnannut Portugaliin valmistautumaan tulevaan kauteen.

– Preseason on jo alkanut, ja kausi alkanee syyskuun alussa.

One thought on “Sini on pelannut jalkapalloa ympäri maailmaa – haaveissa Suomen maajoukkuepaikka”
  1. Hyvä kirjoitus, oli lapsetkin näkyvissä! Kyllä me tämän yhdessä jaksamme ja toivon teille mukavaa talvea sinne Italiaan ja toivottovastti teillä kummallakin opinnot menee hyvin terveisin Mirjan äiti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *