Omat unelmat ja työ ovat vieneet Sallia maasta toiseen jo usean vuoden ajan. Hän viimeistelee parhaillaan matkailualan opintojaan ja suunnittelee pian lähtevänsä jälleen maailmalle.

Salli asui puolitoista vuotta Pohjois-Irlannissa.

Salli on syntynyt Ruotsissa, mutta asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Suomessa. Lukion jälkeen alkaneet ravintola-alan opinnot veivät hänet työharjoitteluun Pohjois-Irlantiin. Hän työskenteli hotellissa, josta tarjottiin hänelle harjoittelun jälkeen vakituista työpaikkaa.

– Lähdin pariksi kuukaudeksi Suomeen ja valmistuin koulusta, mutta sitten palasin Pohjois-Irlantiin, jossa asuin yhteensä puolitoista vuotta. Pian Suomeen palattuani koin, että elämä ulkomailla kutsuu minua taas ja mietin vaihtoehtoja.

Salli törmäsi sattumalta netissä mainokseen, jossa matkatoimisto etsi matkaoppaita ulkomaan kohteisiin. Hän päätti hakea, ja pian hänet hyväksyttiin matkaoppaaksi.

– Muutamaa viikkoa myöhemmin istuin jo lentokoneessa kohti Kroatiaa. Siellä vietin kesän matkaoppaana Makarskan Rivieralla, mistä innostuneena päätin hakea oppaaksi myös tulevalle talvikaudelle. Pääsin talvikaudeksi unelmieni kohteeseen Abu Dhabiin Arabiemiraatteihin.

Salli kertoo rakastuneensa arabikulttuuriin täysin ja talvikauden Abu Dhabissa olevan yksi hänen parhaista muistoistaan ulkomailla asumisessa.

Dubaissa Salli oli työharjoittelijana.

Omannäköistä elämää

Koronapandemian alettua Salli palasi Suomeen ja aloitti matkailualan opinnot ammattikorkeakoulussa. Pian hän huomasi koulunsa hakevan opiskelijoita työharjoitteluun oppaaksi Dubain maailmannäyttelyyn.

– Koin, että tämä tilaisuus oli minua varten, ja pitkän hakuprosessin jälkeen minut hyväksyttiin työharjoitteluun. Vietin viime talven taas Arabiemiraateissa ja maasta tuli minulle entistä tärkeämpi – kuin toinen kotini.

Salli kokee saavansa elämästä enemmän irti asuessaan ulkomailla.

– Ulkomailla asuminen avartaa maailmankuvaa ja opettaa uusia asioita maailmasta sekä omasta itsestä. Uudet kokemukset maailmalla ovat ainutlaatuisia ja korvaamattomia, hän toteaa. Hän ei ole koskaan kokenut uuvuttavaksi uuteen maahan ja kulttuuriin muuttamista.

– Päin vastoin, olen aina ollut niin innoissani, etten malta odottaa lähtöä!

Tällä hetkellä Salli keskittyy opintoihinsa pyrkien valmistumaan mahdollisimman pian. Samalla hän tekee töitä ja kartuttaa matkakassaa, sillä valmistumisen jälkeen hän aikoo jälleen lähteä maailmalle pidemmäksi aikaa.

– En suunnittele elämääni, vaan elän täysin hetkessä ja teen asioita, jotka sillä hetkellä tuntuvat ajankohtaisilta ja tärkeiltä. En haaveile perinteisestä elämästä, eikä minulla ole viisivuotissuunnitelmaa. Unelmoin siitä, että saan tehdä merkityksellistä työtä ja matkustaa maailman ympäri, Salli summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *