Arlan perheeseen kuuluvat puoliso ja Astrid-vauva.

Arlan pitävät kiireisenä puolivuotias vauva ja etätyö suomen kielen opettajana. Vancouverissa parasta on monipuolisuus: aktiviteetteja on joka lähtöön.

Arla tuli Kanadaan working holiday -viisumilla keväällä 2019. Hän halusi lisää kansainvälistä kokemusta, ja Pohjois-Amerikka kohteena kiinnosti. Arla oli käynyt Vancouverissa kerran aiemmin, ja tiesi sen olevan kaunis kaupunki upeine maisemineen.

– Working holiday -viisumini tuli päätökseen keväällä 2020, samaan aikaan kun korona iski. Sille tielle jäin, ja Vancouverista on tullut pysyvä koti, Arla kertoo.

Ulkomailla Arla oli asunut ennenkin: keväällä 2012 Ruotsin Växjössä vaihto-opiskelijana sekä 2014-2015 Dijonissa Ranskassa. Näiden kokemusten myötä hän halusi päästä takaisin ulkomaille.

Tällä hetkellä Arlan arki on perhe-elämää. Puolivuotias Astrid-vauva pitää huolen, ettei päivistä puutu vauhtia. Arla myös työskentelee etänä suomen kielen opettajana.

 – Päivät ovat nykyään aika täysiä, mutta silloin kun aikaa on, käymme vapaa-ajalla patikoimassa, nautimme luonnosta, teemme viikonloppuretkiä lähialueille tai käymme tsekkaamassa erilaisia tapahtumia ja tutkimme Vancouverin ravintola- ja kahvilatarjontaa.

Arla nauttii vapaa-ajalla patikoinnista luonnossa.

Maahanmuuttajat vetävät yhtä köyttä

Kanadalaiset ovat Arlan mukaan ystävällisiä ja puheliaita, ja small talk on arkipäivää. Kanadan monikulttuurisuuden ansiosta joukkoon on helppo sulautua, koska tulijoita on kaikista maailmankolkista.

– Jotkut asiat, kuten byrokratia, ovat välillä suomalaiselle vähän vanhanaikaisia, mutta siitäkin selvitään. West Coastilla elämäntyyli on rento, ihmiset arvostavat vapaa-aikaa ja luonnossa liikkumista.

Arla on saanut ystäviä aiemman paikallisen työpaikkansa, somen ja erilaisten tapahtumien kautta.

– Vancouverissa on paljon uusia tulokkaita ja muita maahanmuuttajia, jotka vetävät yhtä köyttä. Myös mieheni Jeffreyn kautta olen päässyt laajentamaan kaveripiiriäni.

Arla näkee Kanadassa asumisessa lukuisia hyviä puolia.

– Vancouverissa parasta on monipuolisuus. Voit yhden päivän aikana halutessasi mennä keskustaan shoppailemaan, käydä patikoimassa vuorilla ja hengata rannalla. Kaupunki ja sen lähialueet tarjoavat loputtomasti tekemistä. Luonto Vancouverissa ja British Columbiassa on todella upea, Arla toteaa.

Arla kokee tulleensa itsevarmemmaksi ja sosiaalisemmaksi Kanadassa asuessaan. Erilaisiin tilanteisiin hyppääminen ei enää samalla tavalla jännitä, ja hänestä on tullut todella sopeutumiskykyinen.

– Omaan pärjäämiseensä uskoo paremmin, kun luovii hankalissa tilanteissa kaukana kotoa.

Toisaalta Arla on oppinut huomaamaan Suomen hyvät puolet paremmin. Hän arvostaa nykyään entistä enemmän suomalaista rehellisyyttä, luotettavuutta ja suorapuheisuutta, sekä ylipäätään asioiden toimivuutta.

– Voi luottaa siihen, että se mitä sanotaan, myös tapahtuu.

Vancouver tunnetaan muun muassa upeista maisemistaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *