Viking Linen Seaside Double -hytti
Viking Linen mukavissa Seaside Double -hyteissä nukkuu hyvät unet.

Viking Linen tyylikkäillä laivoilla matkanteko on paitsi mukavaa ja kätevää myös ympäristöystävällistä. Ehkä ensi kesänä voisit taittaa osan lomamatkastasi meriteitse?

*Kaupallinen yhteistyö Viking Linen kanssa

Junamatkamme Euroopan halki käynnistyi Turun satamasta, kun astelimme Viking Gracen kyytiin päästäksemme aamuksi Tukholmaan. Tämä olikin reissumme mukavin osuus, sillä laivalla ei oikeastaan edes ajattele matkustavansa, kun voi nauttia hyvästä ruuasta, ostos- ja ohjelmatarjonnasta sekä makoisista yöunista.

Iltalaiva Turusta ja aamujuna Tukholmasta mahdollistivat sen, että ehdimme Malmöhön jo lounasajaksi. Tämä yhdistelmä on ehdottomasti toteutettava joskus uudelleenkin, nimittäin Malmö oli ihastuttava kaupunki, ja Viking Linen ansiosta sinne voi tehdä helposti vaikka viikonloppureissun!

Laiva lentokoneen tilalle?

Viking Linen myyntipäällikkö Johanna Ekbom haluaakin muistuttaa, että Viking Line tarjoaa elämyksellisten risteilyjen lisäksi kätevän, helpon ja mukavan tavan matkustaa Ruotsin ja Suomen välillä.

– Esimerkiksi Ruotsissa tai muualla Pohjois-Euroopassa asuvan ulkosuomalaisen kotimatka taittuu kuin huomaamatta, kun voi rentoutua ihastellen upeaa saaristoa ja syödä samalla hyvin. Jos haluaa karistaa loputkin matkastressit harteiltaan, voi pulahtaa Spa ja Wellness -osaston poreisiin.

Monet Euroopassa asuvat ulkosuomalaiset matkaavat erityisesti kesäisin Suomeen tai Suomesta takaisin kotiinsa autolla tai junalla.

– Lentokentällä kuluu aina reilusti aikaa lennon molemmissa päissä. Miksi siis käyttää tuo aika odotteluun kentällä, kun sen sijaan voisi ottaa rennosti laivalla, viettää kivan illan ja herätä hyvien yöunien jälkeen toisesta maasta?

Viking Linen innovatiivinen ympäristötyö

Viking Line on palkittu innovatiivisesta ympäristötyöstään, sillä on Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki ja se tekee jatkuvasti työtä ympäristöystävällisemmän laivamatkailun puolesta.

– Toimintaympäristömme Itämeri ja saaristo ovat meille aidosti tärkeitä, sillä ilman niiden upeutta myöskään Viking Linea ei olisi. Siksi haluamme olla edelläkävijä näissä asioissa, Ekbom tiivistää.

Vuosina 2015–2021 Viking Line investoi yli neljä miljoonaa euroa polttoaineen kulutuksen optimointiin, joka on heidän vastuullisuustyönsä merkittävä osa-alue. 2008–2021 Viking Line saavutti 30 prosentin polttoainesäästön meripeninkulmaa kohti.

– Hyvä esimerkki ympäristöinvestoinneistamme on Viking Glory, jossa tehokkuus, ympäristövaatimukset ja tulevaisuus on huomioitu aivan uudella tavalla. Sekä Viking Glorylla että Gracella on käytössä LNG-polttoaine, jonka CO2e-päästöt ovat noin 15–20 prosenttia perinteisiä polttoaineita pienemmät. Valintamme käyttää LNG:tä antaa meille teoriassa mahdollisuuden käyttää polttoaineena uusiutuvaa ja hiilineutraalia biokaasua heti, kun sitä on riittävästi saatavilla.

Voit lukea lisää Viking Linen ympäristö- ja vastuullisuustyöstä täällä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *