Julkaisut – sivu 15

Suomalaiset solahtivat Amerikkaan: ”Mainettaan parempi maa”

Amerikkaan suomalaisia vetävät esimerkiksi parempi palkka, rakkaus ja seikkailunjano. Etelä-Indianassa asuva Mari Hendricks ja Seattleen asettuneet Lari Luoma ja Muusa Liinpää kertovat, mikä Yhdysvalloissa hurmasi heidät.

Lue koko artikkeli »

Sisällissodan jälkimainingit ja kulttuurien kauneus – ulkomaille töihin lähtenyt Tiina-Marja on urallaan nähnyt elämän koko kirjon

Sodan runtelema Liberia, elämää sykkivä Lontoo, aurinkoinen Malaga… Ulkomailla töissä oleva Tiina-Marja Knuuttila on kolmenkymmenen vuoden aikana ylittänyt rajojaan, riemuinnut matkasta ja ihmetellyt yhtä suomalaisia työntekijöitä yhdistävää piirrettä.

Lue koko artikkeli »

Ulkomailla asuminen valoi itseluottamusta: ”Suurimmat esteet lähtemiselle olivat omassa mielessä”

Asuminen ulkomailla voi johdattaa ihmisen lähemmäs itseään ja omaa paikkaansa elämässä. Thaimaahan muuttanut Johanna Juhannusvuori ja Itävaltaan asettunut Minna Koskelo kokevat kasvaneensa rohkeammiksi maailmalla.

Lue koko artikkeli »

Ulkomaille muutto ei ole aina oma päätös

Ulkomaille muutto ei ole koskaan pelkkää suoraa tietä. Täytyy vain muistaa pitää hatusta kiinni mutkissa ja samalla painaa kaasua, jotta pääsee eteenpäin. Pääasia on, että olemme kaikki yhdessä. Muut asiat järjestyvät aikanaan.

Lue koko artikkeli »

Pohjoismainen mentaliteetti ripauksella espanjalaista luovuutta – näin Iina menestyy yrittäjänä Espanjassa

Yrittäjänä Espanjassa työskentelevä Iina Immonen Pardo tiesi jo kouluaikoina, että hänen määränpäänsä tulisi olemaan etelässä. Madridissa sisustusarkkitehtia viehättävät laajat työmarkkinat sekä kannustavat ja ystävälliset espanjalaiset.

Lue koko artikkeli »

Mitä suomalainen kaipaa maailmalla?

Koti-ikävä. Toisille se iskee jo 10 kilometrin päässä kotoa toisella paikkakunnalla, mutta entä silloin, kun olet juuri muuttanut toiseen maahan? Eri tavat, kieli, historia, kulttuuri, erilainen ruoka… Toisille koti-ikävä ei iske koskaan, joillekin se iskee juuri silloin, kun pitäisi asioida paikallisessa marketissa tai postissa eikä vastapuoli osaa sanaakaan englantia.

Lue koko artikkeli »