Julkaisut

Muutto takaisin Suomeen vie suomalais-saksalaisen perheen uuden äärelle

Noora Laine-Müllerilla on edessään muutto takaisin Suomeen kymmenen vuoden ulkomailla elämisen jälkeen. Samalla myös Nooran perhe – saksalainen mies ja kaksi poikaa – pääsevät ensimmäistä kertaa kokeilemaan asumista Suomessa.

Lue koko artikkeli »

Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä ja työtarjous veivät Kristan Pohjois-Ruotsiin

Krista Randelöv muutti Ruotsiin viikon varoitusajalla eikä ole aikeissa palata Suomeen. Mieluisa työ, paikallinen aviomies ja upea luonto saivat suomalaisen juurtumaan Tornionjokilaaksoon.

Lue koko artikkeli »

Pandemia ja mielenterveyskriisi

Vie­ras­ky­nääm­me tart­tui Alan­ko­mais­sa asu­va psy­ko­lo­gi Hei­ni Kum­pu­lai­nen. Hän poh­tii teks­tis­sään koronapandemian vaikutuksia mielenterveydelle.

Lue koko artikkeli »

Ulkosuomalaisuus ja koti-ikävä

Vieraskynäämme tarttui Alankomaissa asuva psykologi Heini Kumpulainen. Hän pohtii tekstissään ulkosuomalaisten koti-ikävän tunnetta ja sitä, miten ikävää voi hallita.

Lue koko artikkeli »

Karanteeni mietityttää ulkosuomalaisia – miten käy kesän Suomi-loman?

Voinko tavata vanhempiani tai isovanhempiani? Mihin saakka karanteenisuositus on voimassa? Pääsenkö palaamaan asuinmaahani Suomi-loman jälkeen? Tässä muutamia ulkosuomalaisia kesän kynnyksellä askarruttavia kysymyksiä.

Lue koko artikkeli »

Koronakevään jäljet – kuulumisia länsinaapurista

Terveisiä Tukholmasta, Ruotsin koronapesäkkeestä. Asun Euroopan pandemia-syntipukin ytimessä, josta mediassa julkaistuissa kuvissa ihmiset elävät elämäänsä iloisina terasseilla ja ravintoloissa kuin mitään virusta ei olisikaan.

Lue koko artikkeli »