Fuengirolassa asuminen houkutteli Mira Kaitalan perheineen takaisin Aurinkorannikolle, vaikka perheen esikoinen on vasta alle vuoden ikäinen. Mira ja hänen puolisonsa kokevat olevansa Espanjassa paremmalla päällä kuin Suomessa, ja he halusivat myös taata pienokaiselleen onnellisen lapsuuden.

Aurinkorannikko on vetänyt Miraa puoleensa jo pitkään. Ensimmäisen kerran hän suuntasi Espanjaan jo 17-vuotiaana.

Mira lähti perheineen Espanjaan aktiivisen arjen ja iloisen mielentilan perässä.

– Ensimmäisen kerran olin täällä työharjoittelussa, ja heti seuraavana vuonna palasin toiselle harjoittelujaksolle.

Vuonna 2018 Mira päätti muuttaa asumaan Fuengirolaan, ja pian hän tapasikin nykyisen puolisonsa, joka oli asunut Aurinkorannikolla jo jonkin aikaa.

– Olin ehtinyt olla täällä noin vuoden verran, kun mieheni halusi muuttaa hetkeksi takaisin Suomeen ja selvittää, olisiko elämä Suomessa sittenkin helpompaa ja parempaa kuin Espanjassa. Asuimme Suomessa kaksi ja puoli vuotta.

Elämää Espanjassa pienen lapsen kanssa

Pian esikoisensa syntymän jälkeen perhe suuntasi kuitenkin takaisin aurinkoon. Parin Suomi-vuoden aikana Mira ja hänen miehensä totesivat olleensa onnellisempia Espanjassa kuin Suomessa.

– Palasimme, koska koimme, että olimme olleet täällä paljon paremmalla päällä ja elämämme oli ollut aktiivisempaa.

Miran mukaan Espanjassa on lapsiystävällinen ilmapiiri ja lapsen kanssa voi mennä lähes mihin vain.

Pari halusi taata hyväntuuliset vanhemmat sekä virikkeellisen elämän myös pienelle pojalleen.

– Ajattelemme, että hän saa täällä paremman lapsuuden, koska voimme viettää aktiivista elämää ulkona ympäri vuoden. Täällä on myös paljon lapsiystävällisempi ilmapiiri kuin Suomessa. Lisäksi minun reumani on paljon rauhallisempi täällä asuessamme, kuin mitä se oli Suomessa, Mira kertoo.

Tällä kertaa elämä Espanjassa on toki hieman erilaista, sillä perheen pienokainen on vasta alle vuoden ikäinen.

– Vauva on toki tuonut omat haasteensa täällä asumiseen: esimerkiksi kun hän on sairastunut, eikä ole voinut olla päiväkodissa, niin hoitajan hankkiminen päiväksi on melko kallista näillä palkoilla.

Toisaalta pienetkin lapset ovat Espanjassa tervetulleita moneen sellaiseenkin paikkaan, missä Suomessa ei pienokaisia juuri nähdä.

– Täällä on niin helppoa mennä joka puolelle lapsen kanssa – esimerkiksi ravintoloihin! Joten nykyinen elämämme täällä ei ole lopulta paljoa eronnut aiemmasta. Vaeltamaan Lucasta ei toki ole voinut vielä ottaa mukaan – ehkä sitten, kun hän oppii kävelemään!

Tulevaisuuden suunnitelmat sijoittuvat Fuengirolaan

Nyt Miran perhe on asettunut aloilleen sillä ajatuksella, että elämä saa rakentua Aurinkorannikolle.

– Olemme täällä niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Olemme asennoituneet siihen, että Lucas menee täällä paikalliseen kouluun. Nyt hän on paikallisessa tarhassa ja tykännyt hurjasti, Mira iloitsee.

Hän kertoo, että halusi esikoiselleen paikallisen päiväkotipaikan, jotta perheen juniori oppisi suomen lisäksi puhumaan myös espanjaa.

Miran esikoinen Lucas on paikallisessa päiväkodissa, jossa hän oppii kieltä ja kulttuuria pienestä pitäen.

– Itse olen integroitunut Espanjaan suht hyvin, sillä osaan kieltä. Miehelläni on vielä paljon oppimista sen saralla mutta päivä kerrallaan. Haluamme integroitua tänne kunnolla ja opettaa Lucakselle heti kieltä, kulttuuria sekä paikallisia tapoja.

Aurinkorannikolla asuu ympärivuotisesti tuhansia suomalaisia ja talvisin luku nousee jopa viisinumeroiseksi, joten myös suomen kieli on vahvasti läsnä perheen arjessa.

– Aurinkorannikko on meille helppo valinta, koska täällä on iso suomalaisyhteisö ja suomalaisia työpaikkoja, joissa mieheni on helppo olla. Lisäksi on ollut ihanaa saada Lucakselle täältä suomalaisia kavereita, joiden ansiosta saamme toivottavasti tulevaisuudessa ylläpidettyä hänen suomen kielen taitoaan.

Mira nauttii myös Fuengirolan sijainnista lähellä Málagan vilkasta lentokenttää sekä lukuisia muita hyviä yhteyksiä.

– On helppoa käydä Suomessa sukuloimassa suoralla lennolla – kuin myös sukulaisten tulla katsomaan Lucasta. Täältä pääsee kätevästi myös tutkimaan Espanjaa sekä julkisilla, autolla että lentokoneella. Kaiken lisäksi lähellä on paljon kauniita vaelluskohteita, rantoja ja vuoria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *