Tulevaisuudessa Pauliina haluaa asua Euroopassa.

Pauliina tapasi miehensä vaihto-oppilasvuotensa aikana Argentiinassa. Nyt hän opiskelee neljättä vuotta eläinlääkäriksi La Platan yliopistossa Buenos Airesissa.

– Eläinlääkärin opinnot kestävät Argentiinassa kuusi vuotta, niin kuin Suomessakin. Opinnot ovat täysin espanjaksi, minkä takia opiskelu oli aluksi vaikeaa ja hidasta, mutta ajan kanssa siihen tottui, Pauliina kertoo.

Argentiinassa eläinlääkäriopinnoissa panostetaan huomattavasti teoriaopetukseen ensimmäiset kaksi vuotta. Vasta kolmannen vuoden jälkeen alkavat käytännön harjoittelut.

– Käsittääkseni Suomessa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan pieniä toimenpiteitä jo ensimmäisestä vuodesta lähtien. Suomessa opiskelijoille annetaan myös enemmän vastuuta. Argentiinassa taas läsnäolopakkoa on enemmän.

Pauliina kertoo eläinlääkärien työllistyvän Argentiinassa hyvin, sillä suuren lihantuotannon vuoksi tuotantoeläinpraktiikkaa on paljon, ja hevospoolon ja laukkaratsastuksen iso suosio tarjoaa hevospraktiikasta kiinnostuneille eläinlääkäreille paljon töitä.

Pauliinan haaveissa on kuitenkin muutto Espanjan auringon alle opintojen jälkeen.

– Vaikka Argentiina on ihana maa ja siitä on tullut rakas koti, niin tulevaisuudessa haluan asua Euroopassa ja lähellä Suomea. Suomeen muutosta en haaveile tällä hetkellä, sillä pitkät, kylmät ja pimeät talvet eivät houkuttele. Suomen kesä tosin on ainutlaatuinen ja mielelläni käyn lomailemassa siellä kesäisin!

Pauliina kannustaa ulkomailla opiskelusta kiinnostuneita tarttumaan tilaisuuteen.

Ylpeyttä suomalaisuudesta

Koronavuodet tukahduttivat opiskelijaelämän pariksi vuodeksi muun maailman tavoin myös Argentiinassa.

– Uusiin ihmisiin tutustuminen oli vaikeampaa, sillä opiskelijabileitä- tai tapahtumia ei järjestetty lainkaan. Vasta nyt tämän vuoden aikana tapahtumia ja bileitä on järjestetty uudelleen, mikä on ollut kivaa koronavuosien jälkeen. Argentiinassa ei ole samanlaista opiskelijahaalarikulttuuria mitä Suomessa ja se harmittaa vähäsen, sillä se olisi hauska kokea! Pauliina sanoo.

Pauliina kannustaa kaikkia ulkomailla opiskelusta kiinnostuneita tarttumaan tilaisuuteen.

– Uuden kielen opiskelua ei kannata jännittää, sillä sen oppii nopeasti ajan kanssa ja suurin osa paikallisista on ymmärtäväisiä sitä kohtaan. Kannattaa nähdä myös hieman vaivaa ja kiinnostusta maata, kieltä ja kulttuuria kohtaan, niillä ja avoimella keskustelulla pääsee jo todella pitkälle. Perhe ja ystävät jäävät Suomeen, mutta sen ei saa antaa lannistaa, sillä ulkomailla saa myös paljon uusia ystäviä!

Ulkomailla asumisen myötä Pauliina on oppinut arvostamaan enemmän sitä, kuinka hyvin monet asiat Suomessa ovat.

– Kaukaa on helppo nähdä lähelle. Olen kovin ylpeä suomalaisuudestani ja siitä, että sain kasvaa ja varttua Suomessa, sillä sanonta ”on lottovoitto syntyä Suomeen” on kyllä totta joka sana. Arvostan todella paljon Suomea ja suomalaisuuttani, vaikka en sinne muuttamisesta haaveile. Haaveilen tosin suomalaisesta puusaunasta!

Pauliinan opiskelua ja elämää voit seurata Instagramissa: pauliina.vetmed

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *